Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po żydowsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki
ocet 10 % 100 ml
woda 600 ml
cukier kryształ 1/2 szkl.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po żydowsku

Zagotować wodę, wsypać cukier, przyprawy i sól - mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia.
Ogórki wyszorować, odciąć końcówki, pokroić w cząstki i dość ciasno ułożyć w słoiku. Zalać przygotowaną marynatą. Słoik wstawić do lodówki na 10-14 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 28.08.2016 18:04
Polecam, bo są wyjątkowo aromatyczne
olkaaa 16.02.2016 07:33
chętnie zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak