Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po żydowsku*

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

obranych ogórków 2 kg
cebule 3 szt
marchewki 2 szt
sól 1 łyżka
woda 3 szkl
ocet 1 szkl
cukru 1 szkl
ziele do smaku
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
chrzan świeży do smaku
czosnek ząbki do smaku
koper świeży do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po żydowsku*

Ogórki kroimy wzdłuż, cebulę w krążek, marchewki w kostkę. Ogórki, cebulę posolić i odstawić na 2-3 godziny.
ZALEWA
Woda ocet cukier- gotujemy.
Ogórki wkładamy do słoików , dodajemy ziele, gorczyce, chrzan, czosnek, koper, pieprz i zalewamy gorącą zalewą. Można spasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 03.02.2012 10:07
pycha
agata1722
agata1722 03.03.2011 08:16
bardzo je lubię
iwona332 15.09.2010 15:35
pycha
Ewa111 27.07.2010 11:33
Robię bardzo podobnie i wszystkim smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak