Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po szwedzku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ogórek gruntowy 5 kg
seler naciowy 1 szt
cebula 2 szt

zalewa

woda 6 szkl
ocet 10 % 6 szkl
sól 2 łyżki
cukier 4 szkl
Gril klasyczny Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po szwedzku

Kroki postępowania

1
Cebule obrać, pokroić w talarki , posolić.
Krok 1 - Ogórki po szwedzku foto
2
Wszystkie składniki na zalewę wymieszać, nie gotować.

Krok 2 - Ogórki po szwedzku foto
3


Słoiki umyć i sparzyć, wysuszyć. Na dno słoika ułożyć po kilka listków selera. Małe ogóreczki wkładać do słoików. . Na ogórki położyć plasterki posolonej cebuli. Zalać zalewą .Pasteryzować około 15 min.
Krok 3 - Ogórki po szwedzku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 13.05.2016 21:57
w zimie będzie jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak