Ogórki po kaszubsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

  • woda

    6 szklanek
  • ocet

    1 szklanka
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    8 łyżeczek
  • chrzan, koper

  • czosnek

    2 ząbki na 1 l
  • Gorczyca biała cała Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalewa: zagotowujemy wodę, ocet, sól i cukier.
Do każdego słoika oprócz ogórków wkładamy: paprykę, cebulę, chrzan, marchew, koper, czosnek i gorczycę. Zalewamy je gorącą zalewą.
Pasteryzujemy przez ok 10-15 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 10.06.2012 20:14
pyszne
malaczarna23 05.06.2012 15:11
na pewno oryginalny smak tych ogórków
Justyna223 23.06.2011 17:15
takich nie jadłam
Agnieszka/picola 03.06.2011 23:04
interesujące
Jolanta40 15.04.2011 19:46
pycha
Ania67 27.02.2011 21:01
Ciekawy przepis
Wojtek8 21.11.2010 20:25
smaczne
ElizaT 20.11.2010 11:17
bardzo ciekawe, ja nie jadłam jeszcze takich !
misia53 27.10.2010 13:59
Do wypróbowania.
jarek4 25.10.2010 13:37
nie jadłem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat