Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po japońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek zielony 1 szt
papryczka chilli 3-5 krążków
olej sezamowy 3 łyżki
sezam 2 łyżki
sól do smaku

Porada

Ogórka można obrać ze skórki.

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po japońsku

Ogórka sparzyć i pokroić w słupki. włożyć do pojemniczka posypać odrobiną soli, polać olejem sezamowym i dołożyć chili. Zamknąć pojemnik i włożyć do lodówki aby ogórek przeszedł olejem na 1 do 2 godzin. Po tym czasie ogórki wyjąć posypać sezamem. Smacznego!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.04.2015 19:30
smakowalyby mi
Róża1 02.04.2015 21:58
świetny pomysł !! a nazwa :-)
Margo1 30.03.2015 14:57
Nie robiłam takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak