Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki nadziewane twarożkiem z rzodkiewką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek zielony 1 szt
ser biały 10 dag
śmietana 3 łyżki
rzodkiewka 3 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki nadziewane twarożkiem z rzodkiewką

Ser najlepiej półtłusty rozgniatamy widelcem i dodajemy do niego startą na tarce o dużych oczkach rzodkiewkę oraz drobno posiekany szczypiorek. Dokładnie mieszamy z słodką śmietanką i przyprawiamy do smaku solą oraz mielonym pieprzem. Ogórka obieramy ze skórki i dzielimy na cztery części które wydrążamy do połowy, a następnie napełniamy serowym farszem i dekorujemy szczypiorkiem i plasterkami rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata999 28.05.2014 14:57
Smaczne śliczności.
IKrakowianka 27.05.2014 23:06
śliczna przystawka
Jusiaa 27.05.2014 21:06
Świetny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak