Ogórki nadziewane twarożkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek zielony

    4 sztuki
  • twaróg

    30 dag
  • rzodkiewka

    4 sztuki
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • jogurt naturalny

    3-4 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Twaróg wrzucamy do miski, rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobno posiekane szczypiorek i rzodkiewkę. Wlewamy jogurt, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie cukrem według uznania.
2. Ogórki obieramy, myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy na krążki wielkości ok. 2,5-3 cm. Ostrożnie, za pomocą łyżeczki usuwamy gniazda nasienne. Ogórki faszerujemy twarożkiem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MałaMi89 03.05.2016 22:56
Smaczna i prosta przystawka :)
Marta1986 03.05.2016 20:56
pysznosci mniam
joannaa24 03.05.2016 19:55
Smaczna przekąska ;)
tobi1989 03.05.2016 19:42
Ładnie wyglądają :)
afrodyta 03.05.2016 19:40
Super pomysł na ciekawą przystawkę :-)
Jolcia_90 03.05.2016 18:50
świetnie i ciekawie nadziane ogóreczki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat