Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki nadziewane twarożkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony 4 sztuki
twaróg 30 dag
rzodkiewka 4 sztuki
szczypiorek 1/2 pęczka
jogurt naturalny 3-4 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki nadziewane twarożkiem

1. Twaróg wrzucamy do miski, rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobno posiekane szczypiorek i rzodkiewkę. Wlewamy jogurt, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie cukrem według uznania.
2. Ogórki obieramy, myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy na krążki wielkości ok. 2,5-3 cm. Ostrożnie, za pomocą łyżeczki usuwamy gniazda nasienne. Ogórki faszerujemy twarożkiem. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 03.05.2016 22:56
Smaczna i prosta przystawka :)
Marta1986 03.05.2016 20:56
pysznosci mniam
joannaa24 03.05.2016 19:55
Smaczna przekąska ;)
tobi1989 03.05.2016 19:42
Ładnie wyglądają :)
afrodyta 03.05.2016 19:40
Super pomysł na ciekawą przystawkę :-)
Jolcia_90 03.05.2016 18:50
świetnie i ciekawie nadziane ogóreczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak