Ogórki na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ogórek zielony

    2,5 kg
  • sól

    4 łyżki
  • papryka ostra Prymat

    3 łyżki
  • czosnek

    2 główki

Zalewa

  • ocet

    1 szklanka
  • cukier

    0,5 kg
  • olej

    10 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie myjemy,kroimy na ćwiartki,zasypujemy solą i odstawiamy na noc.Następnie odcedzamy z nich puszczony sok,ogórki mieszamy z ostrą papryką,pokrojonym czosnkiem i zalewamy zalewą(należy zagotować ocet,cukier i olej) i pasteryzujemy 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Helena63 21.09.2014 13:42
ciekawa jestem jak smakują bo nigdy takich nie jadłam
zabcia117 20.09.2014 22:25
Musze koniecznie wypróbować :)
halinah 20.09.2014 22:21
lubię takie ogórki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat