Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek gruntowy 5 kg
sól 8 łyżek
chilli 7 łyzek
czosnek 2 głowki
ocet 3 szklanki
olej 15 łyzek
cukier 6 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki na ostro

Małe ogórki kroimy w ćwairki. Zasypujemy solą. odstawiamy na około 9h. Po tym okresie wyciskamy je z wody , która przez działanie soli się wydzieliła.

Obrany czosnek wyciskamy i łaczymy zc chilli, culrem, octem, olejem. Mieszamy. Zagotowujemy. ściśle ułożone w wypłukanych słoikach ogórki zalewamy zalewą ostrą. Pasteryzujemy. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 11.10.2012 07:52
pycha
wojtek5 10.10.2012 18:04
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak