Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1200 g
koper
ząbki czosnku 6-8 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
gorąca woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne.

Ogórki namoczyć w zimnej wodzie na pół godz.po tym czasie opłukać pod bieżącą wodą.
Na spód słoja u mnie na 1,20l,dałam koper,ząbki czosnku( nie obrane do końca,jak na zdjęciu ,ta łupinka daje smak i zapach)
Ogórki ciasno ułożyć na stojąco,pozostałe już upychamy jak wejdą.
Na wierzch dałam czosnek oraz koper.
Wodę zagotowałam ze solą morską i gorącą zalewałam ogórki.Zakręciłam słoik suchą zakrętką .
Smacznego życzę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Docherro 12.10.2016 15:35
zgadza się:)
Madzai 12.10.2016 11:43
Najlepsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak