Ogórki małosolne.

Ogórki małosolne.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    1200 g
  • koper

  • ząbki czosnku

    6-8 szt.
  • sól morska

    1 łyżka
  • gorąca woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki namoczyć w zimnej wodzie na pół godz.po tym czasie opłukać pod bieżącą wodą.
Na spód słoja u mnie na 1,20l,dałam koper,ząbki czosnku( nie obrane do końca,jak na zdjęciu ,ta łupinka daje smak i zapach)
Ogórki ciasno ułożyć na stojąco,pozostałe już upychamy jak wejdą.
Na wierzch dałam czosnek oraz koper.
Wodę zagotowałam ze solą morską i gorącą zalewałam ogórki.Zakręciłam słoik suchą zakrętką .
Smacznego życzę!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Docherro

12.10.2016 15:35
zgadza się:)

Madzai

12.10.2016 11:43
Najlepsze :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat