Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne z miodem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kilogram
czosnek 6 ząbek
chrzan 2 sztuk
Koperek suszony Prymat 10 sztuk
Gorczyca biała cała Prymat 3 łyżeczka
woda 2 litr
sól 3 łyżka
miód 4 łyżka
pietruszka zielona 1 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne z miodem

Ogórki oraz koper umyć dokładnie pod wodą bieżącą, czosnek obrać. Słoiki wyłożyć liśćmi i koprem, ułożyć ogórki, czosnek i chrzan oraz ziarnka gorczycy. Przegotowaną wodę wymieszać z solą kamienną i miodem - zalać ogórki w słoikach. Pozostawić w ciepłym miejscu, ogórki można spożywać po jednym dniu. Przed spożyciem można udekorować listkami świeżej pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak