Ogórki małosolne (na sucho)

Ogórki małosolne (na sucho)

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek gruntowy

    1,2 kg
  • korzeń chrzanu

    1 szt./ z liściem
  • koper świeży

    z baldachem
  • gorczyca

    1 łyżka
  • czosnek

    5 ząbków
  • sól

    1 łyżka/niejodowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Ogórki umyć i włożyć do woreczka do zamrażania o pojemności 2 litry. Dodać obrany i pokrojony czosnek, koper, gorczycę i chrzan z liściem. Następnie wsypać sól, potrząsnąć woreczkiem i szczelnie zamknąć. Wstawić do lodówki na 5-6 godzin. Po tym czasie woreczek pozostawić w temperaturze pokojowej na 12-24 godziny(zależy od temperatury im cieplej tym krócej)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SzczyptaChili

19.07.2017 21:30
A ja się non stop do nich przymierzam i wraz zrobiłam w słoju :D

Ola1984

19.07.2017 13:49
Zajadamy na okrągło ;)

Róża1

19.07.2017 00:07
jestem pod wrażeniem :))))))) pomysłu :-).

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat