Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne (na sucho)

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Ogórki małosolne przyrządzane na sucho, to szybki i łatwy przepis na przygotowanie tych smakołyków. Nie musicie martwić się o proporcję wody i soli- z tego przepisu wychodzą najlepsze ogórki!

Składniki:

ogórek gruntowy 1,2 kg
korzeń chrzanu 1 szt./ z liściem
koper świeży z baldachem
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
czosnek 5 ząbków
sól 1 łyżka/niejodowana

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne (na sucho)

Wykonanie:
Ogórki umyć i włożyć do woreczka do zamrażania o pojemności 2 litry. Dodać obrany i pokrojony czosnek, koper, gorczycę i chrzan z liściem. Następnie wsypać sól, potrząsnąć woreczkiem i szczelnie zamknąć. Wstawić do lodówki na 5-6 godzin. Po tym czasie woreczek pozostawić w temperaturze pokojowej na 12-24 godziny(zależy od temperatury im cieplej tym krócej)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 19.07.2017 21:30
A ja się non stop do nich przymierzam i wraz zrobiłam w słoju :D
Ola1984 19.07.2017 13:49
Zajadamy na okrągło ;)
Róża1 19.07.2017 00:07
jestem pod wrażeniem :))))))) pomysłu :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak