Ogórki małosolne kiszone na szybkie zużycie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek gruntowy

    1 kg
  • woda

    1 litr
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżka
  • chrzan

    3-5 cm korzeń
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • chleb czerstwy

    1 kawałek piętki
  • koperek

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć dokładnie i ponacinać końcówki. Wodę zagotować z solą i ostudzić .Na dno słoika włożyć kawałek piętki z chleba ,koper ząbki czosnku obrane ,chrzan .Układać ściśle ogórki i zalać zimną zalewą solną .Na wierzch włożyć jeszcze kopru i przykryć talerzykiem . Odstawić na blat do ukiszenia na około 3 dni .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 23.07.2016 19:32
Moje ulubione;))
w mojej kuchni 23.07.2016 16:31
moje smaki ogórkowe
pestka 23.07.2016 13:37
bardzo lubię takie ogórki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat