Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne kiszone na szybkie zużycie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek gruntowy 1 kg
woda 1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
chrzan 3-5 cm korzeń
ząbek czosnku 2 szt
chleb czerstwy 1 kawałek piętki
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne kiszone na szybkie zużycie

Ogórki umyć dokładnie i ponacinać końcówki. Wodę zagotować z solą i ostudzić .Na dno słoika włożyć kawałek piętki z chleba ,koper ząbki czosnku obrane ,chrzan .Układać ściśle ogórki i zalać zimną zalewą solną .Na wierzch włożyć jeszcze kopru i przykryć talerzykiem . Odstawić na blat do ukiszenia na około 3 dni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 23.07.2016 19:32
Moje ulubione;))
w mojej kuchni 23.07.2016 16:31
moje smaki ogórkowe
pestka 23.07.2016 13:37
bardzo lubię takie ogórki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak