Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 1 kg
sól 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
woda 1 litr
liście wiśni kilkanascie

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne do obiadu

Ogórki gruntowe dokładnie płuczemy. W oddzielnym garnuszku mieszamy litr wody z solą kamienną. stawiamy na ogień i zagotowujemy. Ogórki przekładamy do naczynia w którym będą się soliły. Dodajemy rozgnieciony czosnek, liście porzeczki oraz wiśni. Zalewamy letnią zalewą z solą. Ogórki przykrywamy gazą i odstawiamy na 2 lub 3 dni. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 31.05.2016 15:48
moje ulubione małosolne do wszystkiego :)
Monia 13.06.2013 10:07
Moja ulubiona "potrawa" każdego sezonu :)
Simeo 22.10.2012 10:21
to jest to co lubię
ilovebake 22.10.2012 09:57
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak