Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne banditki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 2-3 kilogram
woda 1,5 litr
czosnek 1 ząbek
liście wiśni 2 szt
liść porzeczki 1 szt
chrzan korzeń 1 szt
sól 2-3 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne banditki

Obcinamy w ogórkach końcówki
i moczymy w wodzie minimum 2-3 godziny. Dzięki zamaczaniu ogóreczki wychodzą chrupiące. Czosnek obrać, liście umyć. Włożyć do słoja ogórki i poprzekładać liśćmi i przyprawami, potem wszystkie składniki zalewamy gorącą wodą z solą. Odstawić w zimne miejsce i przykryć pokrywką lub talerzem, podawać jako przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 18.10.2011 08:38
Muszę kiedyś wypróbować z liśćmi porzeczki.
gośka 18.01.2011 08:05
uwielbiam ogórki
Margo1 25.08.2010 19:23
teraz tak, są na topie
Kate131 25.08.2010 12:31
ogórki na topie:)
peggysue 25.08.2010 12:21
proste apetyczne danie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak