Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kg
koper 1 szt
chrzan 1 korzeń
chrzan 3 liście
ząbki czosnku 6 szt
woda 2 litry
sól 2 łyżki
liście wiśni 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Wodę zagotować z solą i odstawić do ostudzenia. Ogórki dokładnie umyć i wysuszyć. Na dnie dużego słoja wyłożyć warstwę kopru, czosnku, chrzanu, liści wiśni, układać ogórki, następnie warstwa przypraw a potem znowu ogórki. Ogórki zalewam letnią lub chłodną zalewą, zakręcam słoik i odstawić w ciemne miejsce. Ogórki po trzech dniach nadają się do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 30.06.2017 20:40
Ogoreczki super smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak