Ogórki małosolne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    1 kg
  • koper świeży

  • woda

    1 l
  • sól

    1 łyżka
  • ząbek czosnku

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Ogórki dokładnie myję.Odkrawam końcówki. Słoik wyparzam. wodę zagotowuję dodaję sól.

Na sam spód słoika wkładam koper. Ogórki układam bardzo ciasno. Zalewam zagotowaną wodą.

Wkładam czosnek. Dokładnie zakręcam.

Słoik pozostawiam na 2 dni. Po 2 dniach lekko odkręcam słoik i pozostawiam na kolejne 2 dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
noninka77 15.11.2016 19:14
Mniam, mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat