Ogórki małosolne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    2 kg
  • woda

    1 litr
  • sól

    1 łyżka
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • chrzan świeży

  • koper świeży

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę z solą zagotować. Na dno słoika włożyć część kopru, czosnku oraz chrzanu. Ogórki dokładnie umyć i ułożyć w słoiku po czym ponownie włożyć koper, czosnek oraz chrzan. Wodą zalać słoik z ogórkami i zakręcić. Ogórki są gotowe do spożycia po 2-3 dniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 07.08.2015 08:35
moje ulubione
Ola1young 19.06.2015 14:37
lubimy małosolne :)
Asik32 19.06.2015 13:33
pyszne, na pewno takie zrobię:)
patryska76 19.06.2015 12:54
uwielbiam!!!
krokus 19.06.2015 12:38
uwielbiam takie ogóry
jagoda5913 19.06.2015 12:03
Super ,też takie robię
magda1976 19.06.2015 11:54
Już nie mogę się doczekać, kiedy zjem takiego ogórka
Aannkaa82 19.06.2015 11:15
OO ja też uwielbiam takie ogóreczki, muszę w końcu zrobić bo jakos mi cięągle z głowy wylatuje zeby kupić ogórki
olkaaa 19.06.2015 07:55
uwielbiam takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat