Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 2 kg
woda 1 litr
sól 1 łyżka
czosnek 3-4 ząbki
chrzan świeży
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Wodę z solą zagotować. Na dno słoika włożyć część kopru, czosnku oraz chrzanu. Ogórki dokładnie umyć i ułożyć w słoiku po czym ponownie włożyć koper, czosnek oraz chrzan. Wodą zalać słoik z ogórkami i zakręcić. Ogórki są gotowe do spożycia po 2-3 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.08.2015 08:35
moje ulubione
Ola1young 19.06.2015 14:37
lubimy małosolne :)
Asik32 19.06.2015 13:33
pyszne, na pewno takie zrobię:)
patryska76 19.06.2015 12:54
uwielbiam!!!
krokus 19.06.2015 12:38
uwielbiam takie ogóry
jagoda5913 19.06.2015 12:03
Super ,też takie robię
magda1976 19.06.2015 11:54
Już nie mogę się doczekać, kiedy zjem takiego ogórka
Aannkaa82 19.06.2015 11:15
OO ja też uwielbiam takie ogóreczki, muszę w końcu zrobić bo jakos mi cięągle z głowy wylatuje zeby kupić ogórki
olkaaa 19.06.2015 07:55
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak