Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek gruntowy 3 kg
koper świeży 3 gałązki
ząbki czosnku 10 ząbków
chrzan 1 szt
sól 3-4 łyżki
woda 2-3 l

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie należy umyć.
Słój lub słoiki dokładnie wyparzyć.
W słoikach układać na przemian : warstwę ogórków, warstwę kopru, ząbki czosnku oraz św. chrzan (można pominąć).
Wszystko zalać wodą wymieszaną z solą (jeśli jest za mało słona należy dosolić).
Ogórki muszą być "ciasno" ułożone.
Dokładnie zakręcić słoiki.
Po kilku dniach są już gotowe.
Smacznego))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.11.2015 11:11
bardzo lubię małosolne
mariuszek8 07.07.2015 09:01
mogę je jeść codziennie!
Benita 05.06.2015 17:47
Uwielbiam ogórki małosolne, szczególnie te z domowej spiżarni.
xjustynka89x 05.06.2015 16:04
małosolne najlepsze! :)
Janina 05.06.2015 14:52
Jeszcze nie robiłam w tym roku, bardzo lubimy;)
Wacław 05.06.2015 13:56
uwielbiam małosolne :-)
gosia561 05.06.2015 12:05
dobra kiszonka
Wafelek2601 05.06.2015 12:04
Uwielbiam.
R'n'G Kitchen 05.06.2015 11:15
Uwielbiamy
bertpvd 05.06.2015 10:22
też takie robię :) pycha
jagoda5913 05.06.2015 09:36
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak