Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek zielony 15 szt
chrzan świeży 1 kawałek
czosnek 1 mała główka
liść chrzanu 1 szt
koper 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Ogórki namoczyć. Na dno słoika wkładamy liście chrzanu, na nich układamy ogórki do połowy słoika. Wtedy dokładamy czosnek i trochę kopru, na to reszta ogórków, z boku wciskamy korzeń chrzanu i resztę kopru. Opcjonalnie można dodać liście dębu. Zagotowujemy wodę, dodajemy do niej ok. 1 łyżkę soli na 1 litr wody. Jak się zagotuje woda z solą zalewamy słoik tak, aby wszystkie ogórki były zakryte.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak