Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
koper 2 kwiatostan
czosnek 4 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2
kolendra
gorąca woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Małe ogórki gruntowe dokładnie umyć, ułożyć w słoju (najlepiej w glinianym naczyniu). Czosnek obrać, przekroić na połówki, wrzucić do ogórków. Dodać resztę przypraw. Całość zalać gotującą wodą osoloną (ja posypuję solą i zalewam wrzątkiem). Zakręcić (lub przykryć np. talerzykiem. Już po dwóch dniach są gotowe do spożycia, a nawet na drugi dzień).
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 28.06.2014 10:03
uwielbiam takie ogóreczki
Krzysztof15 12.06.2014 21:23
bardzo lubie
Beata999 12.06.2014 19:43
Lidzia,ale jesteś pracowita.Tyle masz już zapasów.Muszę wziąć z Ciebie przykład.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak