Ogórki małosolne

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki gruntowe

    2 kg
  • koper świeży

    2 gałązki
  • liście chrzanu

  • czosnek

    2 ząbki
  • sól i cukier

  • korzeń chrzanu

    kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do słoja wkładamy część kopru z chrzanem, czosnkiem i liśćmi wiśni na to wkładamy ogórki, wierzch przykrywamy pozostałą częścią składników. Wszystko to zalewamy wcześniej przygotowaną zalewą (na 1 litr letniej wody dodajemy łyżkę stołową soli i cukru). Odstawiamy na 3 dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 28.10.2012 11:59
ja też uwielbiam :)
Agnieszka/picola 25.03.2012 21:58
uwielbiam
BozenA 13.09.2011 18:54
uwielbiam
BozenA 13.09.2011 18:54
uwielbiam
matii6 29.05.2011 19:10
lubię i też takie robię
MAR3STA 21.04.2011 22:23
mniam
m1monika 26.03.2011 19:49
uwielbiam!!!
gacopierz23 30.01.2011 17:36
do sezonu jeszcze troszeczkę :)
ElizaT 13.11.2010 01:03
fajne zielone a zaraz zima! brrrr
jarek4 06.11.2010 10:13
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat