Ogórki małosolne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki gruntowe

    1 kg
  • koperek

    1 pęczek
  • czosnek

    1 główka
  • 1 średnia łyżka soli na 1 l wody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, poodcinać końcówki. Na ok. 1 godz. włożyć do zimnej wody. Następnie ułożyć w naczyniu przekładając koperkiem i nieobranym czosnkiem. Zalać gorącą wodą z solą. Przykryć. Po 3 dniach... SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 05.07.2015 17:48
W tym roku już je zrobiłam.
pacpaw 29.06.2011 23:08
goofy9 chyba przesoliła ;o) Dziś kupiłem 0,5kg do słoika litrowego ogóreczki i posoliłem, lecz bez czosnku tylko z liście chrzanu i pestkami z papryki chili. Mam nadzieję, że również wyjdą smakowite
Henryka2 06.05.2011 22:34
Obrzydliwe zdjęcie pokrojonych ogórków dodane przez goofy9, nie przedstawia moich ogórków małosolnych.
Jolanta_P-S 19.04.2011 18:17
ale już bliżej niż dalej do tych wspaniałości, uwielbiam
Ewelina38 18.04.2011 22:55
już nie mogę się doczekać, po prostu uwielbiam takie a w sezonie to nie wiem ile ja ich zjadam - czasem to nie nadążają ukisnąć .... a gdzie zapasy na zimę ?
wedith1 01.08.2010 19:29
W Twoim wykonaniu musza być pyszne!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat