Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki małosolne

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 3 kg
sól 3 łyzki
czosnek 1 główka
chrzan
koper

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki małosolne

Ogórki umyć i ułożyć w wyparzonym słoju. (warto tez obciąć końcówki ogórków) Czosnek obrać ze skórek i ząbki przekroić na połówki. Każdą warstwę ogórków przekładać kawałkami czosnku, korzenia i liści chrzanu. Zalać gorącą wodą wymieszaną z solą (można też zimną, ale zalane gorącą szybciej się zakiszą). Przykryć, tak, aby żaden ogórek nie wystawał i trzymać w ciepłym miejscu przez kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 19.08.2012 21:58
ile dajesz wody na taką ilość soli?
Dorian 17.08.2012 23:21
lubie bardzo
Agnieszka91 17.08.2012 12:54
uwielbiam ogórki
Kekerboom 17.08.2012 12:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak