Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1-2 kg
sól
koper
czosnek
korzeń chrzanu

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie myjemy, a następnie układamy w szklanym słoju lub garnku kamiennym, przekładając łodygami kopru, kawałkami chrzanu i przekrojonymi na pół ząbkami czosnku. Zagotowujemy wodę z solą. Na jeden litr dodajmy 2 łyżki soli. Gotową zalewą zalewamy ogórki i odstawiamy na ok 2 dni.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.10.2013 07:31
uwielbiam.
Ewelina38 20.09.2013 10:06
uwielbiam takie, niestety wszystkie jakie zrobiłam już się porządnie ukisiły....
adelajda 04.06.2013 20:04
już robiłam w tym roku ! super
Adam/ZUB3R 01.12.2012 22:12
uwielbiam
ziutula
ziutula 11.10.2012 21:36
szkoda, że tak krótko można robić małosolne...
Dorian 02.10.2012 10:26
super
kate.500 02.10.2012 10:13
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak