ogórki małosolne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki gruntowe

    2 kg
  • woda

    do zalania
  • sól

    1 duża łyżka na litr wody
  • chrzan

    1/4 sporego korzenia
  • czosnek

    4-5 ząbków
  • koper

    8 kiści nasion
  • liście wiśni

    8-10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, odciąć końcówki. W garnuszku ułożyć ogórki i poprzekładać koprem, czosnkiem, liśćmi wiśni i kawałkami chrzanu. Sól rozpuścić w wodzie (może być zimna lub gorąca) i zalać ogórki. Przykryć i odstawić na...a to już według uznania :)
Zajadać ze smakiem!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maniek2 03.12.2012 19:12
lubię
kate.500 22.11.2012 09:00
pycha
luki1984 07.08.2012 09:43
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat