Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki małosolne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 1 kg
chrzan
czosnek 1/2 główka
koper
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 6 liśtków
ziele angielskie 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki małosolne

Sól służy nam do zalania ogórków, proporcje 1 łyżka soli na 1 kg ogórków.

Ogórki gruntowe myjemy i układamy w buteleczne , słoju, jak kto woli. Dodajemy koper, chrzan, , liśćie i ziele oraz czosnek. Zalewamy wodą z sola. do sAMEJ GÓRY. ZAKRĘCAMY . naJLEPSZE 3 DNIA

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 02.06.2013 11:29
najlepsze ogorki :)
kamyk 07.08.2012 21:33
lubię
mic 03.08.2012 10:37
i do obiadku
ankaryba 26.07.2012 14:29
bardzo lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak