Ogórki małosolne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki gruntowe

    1 kg
  • woda

    2 l
  • sól

    2 łyżki
  • czosnek

    8 ząbków
  • koper

    4 gałązki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie umyć, Układać je ciasno w słoju lub glinianym naczyniu. Zagotować wodę z solą. Wrzącą zalewać ogórki. Wrzucić czosnek i koper.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dagmara020 09.08.2012 15:57
robię tak samo
caffee_tea 07.08.2012 23:23
zawsze robiłam na zimę
Mysiunia 27.07.2012 21:57
Czyżby weselny 'stół wiejski"? zupa z borowików też robiona na imprezce :)
reniatka 26.07.2012 12:01
uwielbiam takie ogóreczki
Katarzyna/kate1980 24.07.2012 22:10
takie są najlepsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat