Ogórki małosolne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2 kg
  • czosnek

  • liście chrzanu

  • koper

  • sól

  • liść winogronowy

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć. Do każdego słoika włożyć liść chrzanu, liść winogronu, gałązkę kopru i pocięte 2 ząbki czosnku. Ułożyć w słoiku ciasno ogórki. Zagotować wodę, przestudzić i dodać sól (1 czubata łyżka na 1 litr wody), rozmieszać. Zalać ogórki w słoikach i odstawić na 3 dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
martynkacytrynka 02.11.2016 15:53
Pyszności!!!!
jagoda5913 23.07.2016 10:06
super ogórki
Ela15 10.11.2015 14:07
bardzo lubie
kate.500 04.08.2014 21:19
uwielbiam ogorki malosolne
IwonaKa 30.07.2014 10:45
uwielbiam takie jeszcze niedokiszone
Grażyna13 24.07.2014 19:29
Bardzo lubię :)
Pietruszka 06.06.2014 11:20
pyszne ogóreczki
Motorek 09.02.2014 11:40
bardzo dobre
m1monika 08.10.2013 11:00
bardzo lubię :-)
cooleczka 29.06.2013 12:59
właśnie skończyłam je robić :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat