Ogórki małosolne.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    1 kg
  • woda

    1,5 ltr
  • sól

    2 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • koper

    1 pęczek
  • nasiona kopru

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć,włożyć do słoika lub innego kamionkowego naczynia i przygotować zalewę.Wodę zagotować,dodać sól i dokładnie wymieszać.
Czosnek obrać,koperek umyć włożyć do ogórków,wsypać nasiona kopru i zalać solanką.
Po 2-ch dniach ogórki nadają sie do jedzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 14.08.2013 14:53
uwielbiamy takie twardziutkie ogórki
pajbek 03.08.2013 10:53
Super ogóreczki :-)
Łukasz15 07.07.2013 11:09
bardzo smaczne
Grażyna13 01.07.2013 14:00
Uwielbiam takie :)
olkaaa 21.06.2013 07:39
uwielbiam takie
adelajda 15.06.2013 16:44
lubię takie !
Wafelek2601 19.11.2012 08:46
najlepsze
alaaa 05.11.2012 20:02
małosolne uwielbiam ale strasznie podoba mi się twoje naczynie,,,
monika141 25.08.2012 21:06
są pyszne
Bożena13 01.08.2012 10:26
tez takie robię;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat