Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kwaszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 5 kg
sól 18 dag
woda 3,5 l
koper łodyżki
chrzan korzeń
liście dębu lub wisni
czosnek
Gorczyca biała cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kwaszone

Ogórki umyć, osączyć, układać w słojach, kładąc na dno, w połowie i na powierzchni ogórków przyprawy. Zalać ogórki zimną solanką sporządzoną z przegotowanej wody z dodatkiem soli (biorąc na 1 l wody 5 dag soli), tak by ogórki były całkowicie zakryte. Słoiki zakręcić i odstawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 16.04.2011 18:18
smaki jesieni...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak