Ogórki krokodylki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    2 kg
  • sól

    4 łyżki
  • chili

    4 łyżeczki
  • czosnek

    1 główka
  • cukier

    1 kg
  • ocet

    1,5 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki(robić z malutkich ogórków). Zasypać solą i odstawić na 6 godz. Odsączyć. Zasypać cchili, dodać czosnek. Zrobić zalewę: odsączony sok, cukier i ocet zagotować. Ogórki ułożyć w słoikach, zalać gorącą zalewą, zakręcić słoiki i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 15.06.2012 10:59
Pyszne :)
Justyna37 30.01.2012 21:22
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat