Ogórki korniszony z miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    2 kg
  • woda

    5 szkl
  • ocet

    1 szkl
  • miód

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżka
  • marchew

    2 szt
  • chrzan

    1 korzeń
  • czosnek

    1 główka
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Ziele angielskie całe Prymat

  • Gorczyca biała cała Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do słoików przekładamy małe, umyte ogórki. Do każdego słoika wkładamy plasterek marchwi, chrzanu, ząbek czosnku, kawałek listka laurowego, trzy ziarenka ziela angielskiego i szczyptę gorczycy oraz kilka gałązek kopru. Z wody, octu, miodu i soli zagotowujemy zalewę. Zalewamy ogórki w każdym słoiku i dokładnie zakręcamy. Słoiki pasteryzujemy, aż ogórki lekko zmienią kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 06.10.2015 10:14
pyszne ogóreczki
jasiek 05.10.2015 14:09
ciekawa marynata
Aannkaa82 05.10.2015 13:37
Ciekawy pomysł z miodem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat