Ogórki korniszony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki na zalewę

  • woda

    6 szklanek
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • sól do smaku

    10 dag
  • cukier kryształ

    20 dag

składniki inne

  • ogórki świeże

    3 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników do zalewy . Dajemy wszystkie składniki do garnka i zagotowujemy . Następnie myjemy ogórki , osuszamy je i układamy na dnie słoika. Gorącą zalewą zalać ogórki . Gotowe ogórki pasteryzujemy 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czyki 13.07.2015 20:44
Na zimę jak znalazł:) świetne ogóreczki
Franciszek 13.07.2015 11:51
Dobry przepis
bertpvd 13.07.2015 11:14
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat