Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe z miodem

5.0
(55)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ogórki 2-3 kilogramy
woda 3 litry
ocet 10 % 2 szklanki
cukier 2 szklanki
miód wielokwiatowy 3 łyżki
sól 3 płaskie łyżki

dodatki do każdego słoika

koper świeży 1 gałązka
czosnek 2 ząbki
chrzan 1 kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
ziele angielskie kilka kulek
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe z miodem

Trochę inaczej przygotowane ogórki, warte uwagi, bo są bardzo kruche i smaczne.

Ogórki umyć i ułożyć w czystych słoikach razem z przyprawami (ogórków nie obieramy i nie kroimy; dodajemy je w całości).

Zalewę zagotować i gorącą zalać ogórki, zakręcić i zostawić na noc, a rano włożyć do dużego garnka z wkładką lub ścierką na dnie i zagotować tylko 1 minutę od momentu zawrzenia wody. Woda powinna sięgać do połowy słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 27.12.2016 21:00
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak