Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Zalewa:
-
woda
4 litry -
cukier
20 łyżek -
sól
4 łyżki kopiaste -
ocet
1 1/2 szkl -
Dodatki:
do każdego słoika -
koper
1 baldach z lodygą -
czosnek
2-3 średnie ząbki -
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt większa -
Ziele angielskie całe Prymat
3 ziarna -
pieprz
4-6 ziaren -
chrzan
1 kawałek -
Gorczyca biała cała Prymat
kilkanascie ziaren -
ogórek gruntowy
Przepis i sposób przygotowania Ogórki konserwowe z łagodną zalewą
Słoiki zakręcić i pasteryzować ok 10 min.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się