Ogórki konserwowe z łagodną zalewą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zalewa:

  • woda

    4 litry
  • cukier

    20 łyżek
  • sól

    4 łyżki kopiaste
  • ocet

    1 1/2 szkl
  • Dodatki:

    do każdego słoika
  • koper

    1 baldach z lodygą
  • czosnek

    2-3 średnie ząbki
  • liść laurowy

    1 szt większa
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 ziarna
  • pieprz

    4-6 ziaren
  • chrzan

    1 kawałek
  • Gorczyca biała cała Prymat

    kilkanascie ziaren
  • ogórek gruntowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć i osączyć. Z podanych składników ugotować zalewę. Przestudzić. Do umytych słoików nakładać przygotowany koper, ogórki i pozostałe przyprawy. Zalać przestudzoną zalewą.
Słoiki zakręcić i pasteryzować ok 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 30.06.2017 12:24
znakomite ogórki
katarzynka455 29.06.2017 20:39
Justyś potwierdzam:)
Justi2401 29.06.2017 12:56
Domowe najlepsze!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat