Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe z łagodną zalewą

5.0
(52)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Zalewa:
woda 4 litry
cukier 20 łyżek
sól 4 łyżki kopiaste
ocet 1 1/2 szkl
Dodatki: do każdego słoika
koper 1 baldach z lodygą
czosnek 2-3 średnie ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt większa
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna
pieprz 4-6 ziaren
chrzan 1 kawałek
Gorczyca biała cała Prymat kilkanascie ziaren
ogórek gruntowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe z łagodną zalewą

Przepis na:

  • zalewę do ogórków
  • ogórki konserwowe

1. Ogórki umyć i osączyć.

2. Z podanych składników ugotować zalewę. Przestudzić.

3. Do umytych słoików nakładać przygotowany koper, ogórki i pozostałe przyprawy.

4. Zalać przestudzoną zalewą. Słoiki zakręcić i pasteryzować około 10 minut.

Lipiec i sierpień to idealny czas na kiszenie ogórków. Dzięki wskazówkom w tym przepisie, zrobisz do nich doskonałą zalewę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 30.06.2017 12:24
znakomite ogórki
katarzynka455 29.06.2017 20:39
Justyś potwierdzam:)
Justi2401 29.06.2017 12:56
Domowe najlepsze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak