Ogórki konserwowe (korniszony)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2 kg
  • ocet

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • sól

    2 łyżki
  • pieprz ziarnisty

    10 szt.
  • ziele angielskie

    10 szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tak przygotowane ogórki ułożyć w słoikach dodając do każdego słoja przyprawy. Gotować wszystkie składniki zalewy i po ostudzeniu zalać ogórki.
Pasteryzować kilka minut. Wyciągnąć, dokręcić wieczka i odwrócić.
Słoiki włożyć do pasteryzacji do wody o takiej mniej więcej temperaturze jaką ma zalewa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat