Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone z liśćmi porzeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 2 kg
liście porzeczki 10 lisci
sól kamienna 4 łyżki
czosnek 10 zabków
chrzan 1 korzeń
koper kilka gaŁązek
ziele angielskie kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone z liśćmi porzeczki

ogórki myjemy, ja obrałam ze skorki, takie bardziej lubię. układamy w słoiku, dodajemy koper, umyte liscie, czosnek i po kawałku chrzany. W 4 litrach wody rozpuszczamy sol. do każdego słoika dodajemy ziele angielskie. Zalewamy soloną wodą i szczelnie zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 24.04.2012 10:32
też tak robię! Czasami dodaję także do ogórków liście wiśni lub dębu - polecam- smak rewelacyjny
agnieszka137 17.08.2011 23:11
ciekawy przepis
pioge7 17.08.2011 09:26
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak