Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ogórki kiszone w zalewie octowej

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone
6 sztuk
zalewa octowa:
woda
1/3 szklanki
ocet
1/3 szklanki
cukier
8 dag
sól
5 dag
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone w zalewie octowej

Zalewa octowa: Wodę, ocet, sól i cukier wymieszać w jednej misce. Następnie ogórki pokroić w paseczki. Ogórki maczać przez chwilę w zalewie octowej, żeby nasiąkły zalewą i układać na półmisku. Super jako przegryzka do napojów alkoholowych :D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 14.12.2011 07:36
mniam
gosia47-47 11.12.2011 19:33
też można, pomoczyć chwilę żeby nasiąkły tą zalewą :D zaraz zmienię :)
SmacznaPyza 11.12.2011 12:29
ogórki tylko zamoczyć? to chyba lepiej po prostu polać je zalewą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak