Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI KISZONE W SŁOIKACH
dO KAŻDEGO SŁOIKA WYKŁADAMY OPŁUKANE OGÓRKI, MUSZA BYĆ ŚCIŚLE POWKŁADANE, DODAJEMY KOPER TAK ŚREDNIO 1 ŁODYGĘ NA SŁOIK, DODAJEMY CHRZAN KILKA KAWAŁKÓW MAŁYCH, PO 2 ZĄBKI CZOSNKU DO SŁOIKA, PO 2 LIŚCIE LAUROWE I ŚREDNIO 4 ZIARENKA . zALEWAMY SOLĄ Z WODĄ DO SAMEJ GÓRY , ZA POMOCĄ NP WORECZKA PRZYKLADAMY DO GÓRY SŁOIKA, NAKŁADAMY NA TO ZAKRĘTKĘ I MOCNO ZAKRĘCAMY.
cIEKAWOSTKA: LEPSZY SMAK JEST OGÓRKÓW JEŻELI PO OOŁO 3 DNIACH KISZENIA LEKKO JE ZAPASTERYZUJEMY.
NA ZDJECIU SA W BUTELCE PO MLEKU, GDYZ AKURAT TAKIE JUZ MI TYLKO W DOMU ZOSTALY A RESZTA W PIWNICY.