Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKI KISZONE EDYTY

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 KG
koper świeży 5 GAŁĄZEK
chrzan świeży 7 KORZENI
liście dębu 10 LIŚCI
sól 100 GR
czosnek 10 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI KISZONE EDYTY

SŁOIKI SPARZAMY ,UKŁADAMY W NICH CIASNO OGÓRKI DODAJEMY KOPER,CHRZAN ,CZOSNEK I PO LISTKU DĘBU NA JEDEN SŁOIK ZALEWAMY WODA PRZEGOTOWANĄ I WYSTYGNIĘTĄ,DODAJEMY ŁYŻKĘ SOLI NA LITR WODY.ZAKRĘCAMY DOKŁADNIE I ODSTAWIAMY W CIEPŁE MIEJSCE NA KILKA DNI ZANIM ZANIESIEMY DO PIWNICY .SMACZNEO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 18.07.2012 23:40
lubie
agata1722
agata1722 27.10.2011 20:57
świetny przepis
Edyta31 07.09.2011 00:43
świetnie wyglądają :)
ewelinapac 25.06.2011 18:46
pycha
iknkirke 05.03.2011 16:58
Jeszcze nie dodawałam liści dębu do ogórków
kasiurek 25.11.2010 10:08
nigdy nie dodawałam liści dębu, musze spróbować
Ewelina45 22.11.2010 17:55
pycha
Ewelina45 22.11.2010 17:55
pycha
Ewelina45 22.11.2010 17:55
pycha
Ewelina45 22.11.2010 17:54
pycha
christopher1 28.08.2010 12:08
Takiego przepisu nie widziałem jeszcze -dzięki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak