Ogórki kiszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    3 kg
  • czosnek

    1 szt
  • koper włoski

    1 szt
  • gorczyca

    1 szt
  • ziele angielskie

    1 szt
  • liść laurowy

    1 szt
  • chrzan świeży

    1 szt
  • liście dęba

    1 szt
  • sól

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyte układamy pionowo w słoikach ściśle. Do każdego słoika dajemy ząbek czosnku, koper, gorczyce, ziele angielskie, liścia laurowego, pieprz w ziarnach, kawałek chrzanu, liść dębu, zalewamy osoloną wodą i odstawiamy po ok tygodniu pasteryzujemy 15 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat