ogórki kiszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

  • zalewa 1 litr wody

  • 1 łyzka soli

  • cebula

  • marchew

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • ziele angielskie

  • koper

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z wody i soli przygotować zalewę. do słoików włożyć 10 ziarenek pieprzu 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego kilka kawałków marchwi i cebuli oraz koper. ogórki umyć i włożyć do słoików na wierzch dać trochę kopru i zalać zalewą. na końcu zagotować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 25.09.2010 18:06
Też smaczne
Łucja1 25.09.2010 17:33
interesujący przepis!
Beata73 22.09.2010 21:35
ciekawy przepis! ja nigdy nie gotuje kiszonych ogórków!
Anna189 31.08.2010 18:00
przepraszam ale zapomniałam że przed zagotowaniem słoików trochę podkisić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat