ogórki kiszone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek gruntowy

    3 kg
  • woda

    3 l
  • sól

    6 łyżek
  • czosnek

    2 główki
  • koper

    4 łodygi
  • korzeń chrzanu

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na dno wyparzonych słoików układamy po kilka ząbków czosnku, chrzan i koper, na końcu ogórki. Przygotowujemy zalewę: wodę gotujemy, rozpuszczamy w niej sól. Wrzątkiem zalewamy słoiki, zakręcamy. 2-5 dni zostawiamy w temperaturze pokojowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 05.07.2016 22:13
pyszne domowe ogórki
Ola1984 03.07.2016 11:44
Domowe ogórki nie mają sobie równych :)
adelajda 01.07.2016 13:52
też takie robię
Franciszek 01.07.2016 00:12
dobre ogórki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat