Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki kiszone

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek gruntowy 3 kg
woda 3 l
sól 6 łyżek
czosnek 2 główki
koper 4 łodygi
korzeń chrzanu 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki kiszone

Na dno wyparzonych słoików układamy po kilka ząbków czosnku, chrzan i koper, na końcu ogórki. Przygotowujemy zalewę: wodę gotujemy, rozpuszczamy w niej sól. Wrzątkiem zalewamy słoiki, zakręcamy. 2-5 dni zostawiamy w temperaturze pokojowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 05.07.2016 22:13
pyszne domowe ogórki
Ola1984 03.07.2016 11:44
Domowe ogórki nie mają sobie równych :)
adelajda 01.07.2016 13:52
też takie robię
Franciszek 01.07.2016 00:12
dobre ogórki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak