Ogórki kiszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    1 kg
  • woda

    1 l
  • sól

    1,5 łyżeczki
  • korzeń chrzanu

    1
  • czosnek

    5-6 ząbków
  • koper

    1-2 gałązki
  • ziele angielskie

    1 ziarenko
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    10 ziarenek
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 płaska łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie myjemy, odcinamy końcówki, wkładamy do słoików.
Dodajemy koper, przyprawy i chrzan(ja dodałam łodygi).
W garnku zagotowujemy wodę z solą i gorącą zalewamy ogórki.
Zakręcamy słoiki.
Smacznego:)
Edith85
Ilośc przypraw jest podana na każdy jeden litrowy słoik.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 30.07.2015 16:24
lubię to :)
Wacław 16.06.2014 09:40
pyszne bedą ogórki
Lidzia 13.06.2014 18:31
Po prostu pyszne.
IlonaAlbertos 12.06.2014 20:56
Uwielbiam takie ogórki.
Sroczka 12.06.2014 20:52
Domowe ogóreczki najlepsze.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat