Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2 kg
  • czosnek

    5 ząbków
  • chrzan

    6 kawałków
  • koper

    4-6 gałązek
  • sól

    7 łyżeczek
  • woda

    1,5 litra
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    6 sztuk
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ogórki kiszone

Kroki postępowania

Krok 1 - Ogórki kiszone foto
Ogórki dokładnie umyć. Chrzan i czosnek obrać, umyć wraz z koprem.
Krok 2 - Ogórki kiszone foto
Do słoika wkładać ogórki, przekładać kawałkami chrzanu, koprem, czosnkiem oraz liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Krok 3 - Ogórki kiszone foto
Wodę zagotować, dodać sól, wymieszać. Wlać do słoików, niezwłocznie zakręcić. Odstawić w ciepłe miejsce.
Krok 4 - Ogórki kiszone foto
Ogórki będę dobre, kiedy woda będzie mętna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

mirosława4 28.10.2013 20:57
domowe najlepsze !
IlonaAlbertos 07.10.2013 16:07
U mnie musi być ich obowiązkowo cały zapas.
ONY_za_kare 05.10.2013 12:43
super ogórki
pajbek 04.10.2013 10:58
Super ogórasy :-)
Alex_M 04.10.2013 10:57
uwielbiam domowe kiszone :)
mela25 04.10.2013 10:27
mega kuszące!!!
sasanka 04.10.2013 09:31
Kocham ogórki kiszone :D na zimę ma już spory zapas a w Twoje aż się chce wgryźć
gosia56 04.10.2013 08:46
ale narobiłeś smaka na taki ogóreczek
gosia47-47 04.10.2013 08:43
uwielbiam ogórki kiszone :)
Krystyna32 04.10.2013 08:06
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat