Ogórki kiszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    4 kg
  • czosnek

    1-2 główki
  • koper

    kilka gałązek
  • sól

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na jeden litr wody dodajemy 1 czubatą łyżkę soli i mieszamy. Ogórki dokładnie myjemy, następnie układamy w litrowych słoikach. Do każdego słoika wkładamy 1 gałązkę kopru i 3 ząbki czosnku. Ogórki w słoikach zalewamy słoną wodą. Słoiki zakręcamy i odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 13.08.2013 11:14
muszę spróbować
adelajda 03.08.2013 11:25
domowe najlepsze
Łucja 02.08.2013 23:38
niezastąpione w kuchni :) też robię już zapasy na zimę :)
pajbek 02.08.2013 17:29
W zimie będą bardzo smakowały :-)
Konczi 02.08.2013 09:15
tradycyjne zawsze smaczne :)
kasiaw 02.08.2013 08:49
na zimę w sam raz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat