Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki kiszone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
chrzan 1 szt
koper świeży 1 szt
liść kopru 1 szt
liść porzeczki 5 szt
sól do smaku
czosnek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki kiszone

Wode ok 1,5-2l zagotować z solą. Do słoików (4-5szt) włożyć po jednym zabku czosnku, kawałek chrzanu, liść porzeczki, kawałek liścia chrzanu i kopru.Następnie powkładać ogórki i zalać gorącą woda z solą. Zakręcić słoik i odstawić do zakiśnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.08.2013 20:32
uwielbiam takie ogóreczki:)
Bernadeta1 13.07.2013 20:07
pyszne ogóreczki zwłaszcza małosolne
SmacznaPyza 06.07.2013 21:40
dlaczego nie podajesz ilości soli do zalewy ? to bardzo istotna informacja
ppaulina 06.07.2013 20:07
Tak już zaczełam robić z własnych ogóreczków:)
Megg 06.07.2013 19:13
super ogóreczki
Habibi 06.07.2013 10:49
Ja od kilku lat kiszę z solą morską - mam wrażenie, że ma głębszy smak :) No i daję dużo kopru i czosnku :)
Piter 31 05.07.2013 21:26
już robiłas? uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak