Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki kiszone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis na jeden słoik
ogórki gruntowe 6-7 sztuki
czosnek 2 ząbki
kożeń chrzanu 1 kawałek
koper 1 łodyga
ziele angielskie 4-5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki kiszone

Zalewa:
1 litr wody + 1 łyżka soli.
Sposób przygotowania:
Gotujemy osoloną wodę i odstawiamy ją by wystygła.
Myjemy ogórki, odcinamy końce. Do słoika wkładamy obrane ząbki czosnku, liść laurowy, ziele angielskie, korzeń chrzanu i ciasno układamy ogórki. Na koniec wtykamy gałązkę kopru. Zalewamy wystudzona zalewą, zakręcamy i odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.06.2013 06:45
najsmaczniejsze takie domowe
Ela15 30.04.2013 09:53
bardzo smaczne
caralajna 26.04.2013 07:37
domowe najlepsze
kate.500 24.04.2013 23:40
bardzo lubie
Dorian 12.03.2013 07:43
pyszne ogoreczki
Dorian 31.01.2013 09:16
pycha
aisza1 10.12.2012 10:47
tak właśnie tak
Mysiunia 09.12.2012 14:37
przepis na jeden słoik i aż 1 litr zalewy?
Lemon 08.12.2012 23:42
fajne
cooleczka 08.12.2012 23:19
z liściem laurowym nigdy nie robiłam
IwonaKa 08.12.2012 21:35
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak