Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogóki grunowe 3 kg
czosnek do smaku
koper do smaku
korzeń chrzanu do smaku
Gorczyca biała cała Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone

Ogóki myjemy . Do wyparzonych słoików wkłądamy po ząbku czosnku, koper, chrzan, ziarenka gorczycy i ukłądamy ciasno umyte ogóki.

Zalewa : w garnku gotujemy zalewę na 1 litr wody daje 2 płaskie łyżki soli.

Gotowe słoiki zalewamy ciepłą zalewą , odstawiamy do góry dnem i po około 2 dniach znosimy do spiżarni. Im dłużej będą stały w spiżarni tym będą lepsze.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 02.05.2013 20:12
bardzo lubię do obiadu
Ewelina47 17.04.2013 20:49
pyszne ogóreczki
Bernadeta1 30.09.2012 12:14
lubię kiszone ogórki
jasiek 17.09.2012 11:14
fajny przepis
cukiereczek 17.09.2012 11:05
robię takie ogórki Polecam
Adamorek 17.09.2012 10:49
akurat robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak